Matematik

Funktioner

11. september 2011 af mariabang93 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Sidder fast i en matematik aflevering. Håber der er nogen der kan hjælpe mig med denne opgave.

 

Idet  f(x)= 2x + 3 og g(x) = x2 -4, skal en regneforskrift, herunder definitionsmængde, angives for hver af følgende funktioner:

(f + g)(x), (f-g)(x), (fg)(x), (f/g)(x) og (g/f)(x) det står som en brøkstegn.

Bestem funktionsværdien for x=3 for hver af funktionerne.

Tak på forhånd :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

Hvor sidder du fast? Forstår du ikke, hvorledes de forskellige funktioner er defineret ud fra f og g ?


Svar #2
11. september 2011 af mariabang93 (Slettet)

Forstår ikke måden det er forklaret på i min bog, og så er dette heller ikke min stærke side ;)


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

Funktionen (f+g) er defineret som funktionen med forskriften

(f+g)(x) = f(x) + g(x) .

På analog vis er de øvrige definitioner defineret.


Svar #4
11. september 2011 af mariabang93 (Slettet)

Forstår stadig ikke helt?


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ikke helt? Men næsten? Hvad er det, du ikke forstår? Benyt definitionen for (f+g)(x) til at opskrive forskriften for denne funktion:

(f+g)(x) = f(x) + g(x) = 2x+3 + x2 - 4 = x2 + 2x -1 .

Prøv nu med de øvrige funktioner.


Svar #6
11. september 2011 af mariabang93 (Slettet)

#5

Og det resultat du lige har fået der, der sætter man 3 ind på x's plads, og det er så det endelige resultat?

- Hvis dette er tilfældet, så er jeg med.


Svar #7
11. september 2011 af mariabang93 (Slettet)

Hvis jeg skal regne den ud for (fg)(x) hvordan gør jeg så?


Brugbart svar (0)

Svar #8
11. september 2011 af mathon

 

     (f·g)(x) = f(x) · g(x) = (2x+3) · (x2 - 4) = 2x3 - 8x + 3x2 - 12  = 2x3 + 3x2 - 8x - 12


Svar #9
11. september 2011 af mariabang93 (Slettet)

Og der skal jeg så igen sætte 3 ind på x's plads? og regne ud?


Brugbart svar (0)

Svar #10
11. september 2011 af mathon

 

                      (f/g)(x) = f(x) / g(x) = (2x+3) / (x2 - 4)           x ∈ R \ {-2,2}

                               


Svar #11
11. september 2011 af mariabang93 (Slettet)

#10

Ved ikke hvad hverken ∈ eller R betyder?


Brugbart svar (0)

Svar #12
11. september 2011 af mathon

 

                     (g/f)(x) = g(x) / f(x)  (x2 - 4) / (2x+3)      x ∈ R \ {-(3/2)}         


Skriv et svar til: Funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.