Fysik

Fysik rapport - Specifik varmekapacitet

11. september 2011 af INEEDhelp22333344 (Slettet) - Niveau: A-niveau

 

HEJ FOLKENS! Har brug for jeres hjælp til en fysikrapport. :-) Håber i har en masse guldkorn :-) 

 

Har vedhæftet rapporten, hvori skrift markeret rødt skal besvares. Jeg beder jeg ikke om at gå ind og lave den for mig, men bare lige læse opgaven igennem, da der er formler inde i opgaven jeg ikke kan skrive her. Og så er det mere præcist i hvilken sammenhæng jeg vil have mine spørgsmål besvaret.

MIT FORSØG I SKOLEN:

Den specifikke varmekapacitet for et lod skulle findes:

Opvarmer lod til 100 grader C, banker det ned i bordet og ned i en kop med vand.

Vand vægt=128,7 g

vand +lod temp.=26,8 grader C

Vand temp.= 21,8 grader C

Lod vægt=41,6 g

Formlerne for temperatur forskel vand og lod står i vedhæftet fil. (resultat lod= 5 grader C, resultat vand= - 73,2 grader C)

Formlen for specifik varmekapacitet står i vedhæftet fil.  resultat: (-0,1287 kg*4180 J/(kg/grader C)*5 grader C) / (0,0416 g*(-73,2 grader C) = 883,32 J/(kg*grader C)

SPØRGSMÅL:

Teori til dette forsøg? Har skrevet om hvad specifik varmekapacitet er og hvad det udtrykker, men mangler teori til selve forsøget. Er helt blank, kan i hjælpe?

Temperaturforskel vand og lod. Hvorfor er resultaterne henholdsvist positivt og negativt?

Fejlkilder? Har skrevet: Loddet er ikke 100 grader men måske 80, når vi sænker det i vandet. Man for ikke banket loddet ordentligt i bordet, før det sænkes i vandet. For meget vand i forhold til lod størrelse. Kan i finde på flere?

Konklusion? Jeg skal skrive en kortfattet konklusion om forsøget. En konklusion skal udtale sig om formålet er opfyldt og kort opridse resultatet – I kan læse formået i vedhæftet fil. 

Håber virkelig at i kan hjælpe! 

 


Svar #1
11. september 2011 af INEEDhelp22333344 (Slettet)

I burde kunne åbne vedhæftet fil, hvis den siger vil du gendanne, så bare svar ja :) 


Skriv et svar til: Fysik rapport - Specifik varmekapacitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.