Fysik

Isolering, formel

11. september 2011 af Androb (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej allesammen

I forbindelse med en rapport om karakteristik af en glødepære ønsker jeg at isolere T i nedenstående formel.

R_T=R_0 (1+α·(T-273,15 K))

Jeg er selv nået frem til

(R_T*(R_0^-1) -1/α) +273,15 K=T

Men det giver resultater som virker usandsynlige når jeg indsætter mine resultater.

Er der nogen der kan hjælpe mig med at finde eventuelle fejl?

På forhånd tak.

Mvh Andreas


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

Man finder

T = 273,15K + (RT/R0 - 1) / α

I dit udtryk skal du dividere med α uden for parentesen.


Skriv et svar til: Isolering, formel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.