Matematik

Reducering af ligninger

11. september 2011 af KristianEriksen1 (Slettet) - Niveau: B-niveau

 

Reducering af disse ligninger

 

(x + y) 2x + 4 (2x - 3y)

og

- (-x + y)y+2(-y+2x)

 

Nogen der vil være sød at udregne disse ligninger (inkl. mellemregning)?? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

Hvilke ligninger? Der er ingen ligninger her, kun udtryk. Hvis du skal reducere udtrykkene, så gang parenteserne ud og reducer.


Svar #2
11. september 2011 af KristianEriksen1 (Slettet)

Det mig der sover! Det også lige meget har fået styr på dem.

Et andet spørgsmål er:

(3a-4b)-3b(-3+a)

Hvad gør jeg med denne ligning - hvordan ophæver jeg den første paratens da der ikke er noget foran (altså plus/minus parantes) ??


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. september 2011 af Walras

Den første parentes kan du bare slette, da det er en plusparentes. Den næste parentes, skal du gange -3b ind på hvert led.


Svar #4
11. september 2011 af KristianEriksen1 (Slettet)

Så det vil sige:

(3a-4b)-3b(-3+a)

3a - 4b - 3 * - 3 + - 3 * a

3a - 4b - 9 - 3a

3a - (-?) 3a + 4b -9

= 4b - 9 

Hjælp lige hvis noget er forkert :-) Tak! 


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Du skal gange -3b med hvert led i den sidste parentes.

(3a-4b) -3b(-3+a) = 3a -4b +9b -3ab = 3a +5b -3ab


Skriv et svar til: Reducering af ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.