Matematik

Reducering af Udtryk og ligninger!

12. september 2011 af KristianEriksen1 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Det her to spørgsmål er de sidste jeg mangler før jeg er færdig med min opgave:

#1   - (-x + y)y+2(-y+2x)

og

#2   1/4x + 3 = 2/3x -1

Har besvær med begge og har gemt dem til sidst.

#1 er det "bare" en minusparantes, hvor jeg skal ændre fortegnene på alle ledene i første parantes og kører derud af bagefter??

#2 hvad gør jeg?? ved ikke hvordan jeg starter med brøkerne!

Hjælp mig så er i virkelig søde.


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. september 2011 af NejTilSvampe

#1 - ja.

#2 prøv at gang med x i hvert led.


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

Som Opg 2. er skrevet i #0 bør det læses

(1/4)x + 3 = (2/3)x - 1 ,

og i så fald er det lidt brøkregning, der skal til.

Hvis der derimod menes

1/(4x) +3 = 2/(3x) - 1

vil NejTilSvampe's hjælp i #1 være på sin plads.


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. september 2011 af mette48 (Slettet)

opgave 1 husk at gange ind i parenteserne inden du hæver - parentesen


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. september 2011 af NejTilSvampe

#3 - det spiller da ingen rolle hvilken rækkefølge man gør det i.


Svar #5
14. september 2011 af KristianEriksen1 (Slettet)

- (-x + y)y+2(-y+2x)

= x - y + y + 2 * -2 + 2 * 2x

= x - y + y -4 + 4x

= 5x + 2y -4 

??

 

1/4x + 3 = 2/3x -1  har jeg virkelig brug for hjælp til.. mangler KUN den :-) hjælp så i søde!


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5

Du skal gange den første parentes med y. Det betyder, at hvert led i parentesen skal ganges med y. Du har lagt y til i stedet. I den højre parentes har du erstattet -y med -2 . Det er helt galt.


Svar #7
15. september 2011 af KristianEriksen1 (Slettet)

- (-x + y)y+2(-y+2x)

= -x * y + y * y + 2 * -y + 2 * 2x

= y + y -2y + 4x

= 4x

??

ellers regn det for mig så jeg forstår? :S


Brugbart svar (0)

Svar #8
15. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#7

-(-x + y)y + 2(-y+2x) = xy - y2 -2y +4x


Svar #9
15. september 2011 af KristianEriksen1 (Slettet)

Hvad fanden.. Kunne jeg evt. få mellemregninger? :-O


Brugbart svar (0)

Svar #10
15. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#9

-(-x + y)y + 2(-y+2x) = -(-xy + y2) -2y + 4x = xy -y2 -2y + 4x

Jeg forstår ikke, hvorfor det er nødvendigt at bande midt i det hele. Hvad er det, du har problemer med? Du bør vide, hvorledes man ganger flerleddede størrelser med et tal, og hvordan man ganger flerleddede størrelser med hinanden, og hvorledes man ophæver plus- og minusparenteser.


Brugbart svar (0)

Svar #11
15. september 2011 af mette48 (Slettet)

#1 du plejer da ikke at lave den slaks fejl !

Og så gentager du den i #4 selv op jeg råbte op!

Det ligner slet ikke dig.


Brugbart svar (0)

Svar #12
15. september 2011 af NejTilSvampe

#9 - 

-(-x+y)y = (x-y)y = x-y2 

2(-y+2x) = -2y + 4x


Brugbart svar (0)

Svar #13
15. september 2011 af NejTilSvampe

#11 - 

jeg er ikke med :P

-(a+b)c 

hvis vi hæver minus parentesen først får vi 

(-a-b)c = -ac-bc 

hvis vi ganger c ind først får vi 

-(ac+bc) 

og hæver parentesen bagefter får vi 

-ac-bc

hvad er forskellen?


Skriv et svar til: Reducering af Udtryk og ligninger!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.