Matematik

Det haster. Hvordan finder jeg højden?

14. september 2011 af Necima (Slettet)

V= 1/3 * pi * r^2 * h

V= 150cm^3

r= 4

__________

Min første indskyldelse på en mulig løsning:

150cm^3  = 1/3 * pi * 16 * h

150cm^3 * 3 = 1/3 * 3(fælles brøkstreg for tællen og tallet 2) * pi * h

450                = pi * 16 * h

- hvad gør man så efterfølgende? Må jeg gerne skrive 3,14 i stedet for pi, og herefter dividere det på begge sider:

 450 /3,14            = 3,14 * 16 * h/3,14

143                   (ca. lighedstegn) 16 * h

143,31/16       (ca. lighedstegn) h

8,95                  (ca. lighedstegn) h

 

            

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. september 2011 af mathon

du har konstanten π på din lommeregner og er kommet ud af Folkeskolen,
så selvfølgelig anvender du den eksakte beregning:

 

             (1/3)·h·π·r2 = V

             h = 3V / (π·r2) = 3·(150 cm3) / (π·(4 cm)2) ≈ 8,95 cm


Svar #2
14. september 2011 af Necima (Slettet)

Tusind tak for svaret; men vi får jo det samme resultat - så er det ikke lidt ligemeget, om jeg skriver det på den ene el. anden måde?

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. september 2011 af mathon

 

              ...du har ikke enheder med


Skriv et svar til: Det haster. Hvordan finder jeg højden?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.