Matematik

ligning med brøk + reducering

15. september 2011 af drives (Slettet)

Hej

Jeg er simpelthen helt fortabt..

Ligningen ser således ud:

2/3x-3 = 1/6x+1

Jeg er kun nået til; 2/3x = 1/6+4

da jeg ikke er ved hvad jeg skal med brøkerne.

 

Så har jeg også et reducerings stykke, men jeg er lidt i tvivl om et af tegnene skal være + eller -. Vi har lige haft og kvadrat sætningerne så de skal nok indgå.

(3k+s)2-(3k+4s)(3k+4s)-6s(5s+k) =

9k2+s2+6ks-9k2-16s2-30s2-6ks =

-45s2

Jeg er i tvivl om tegnet mellem 9k2 og 16s2 skal være + eller -


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. september 2011 af birgitd

Dit først led og dit sidst led er rigtig men andet led går galt, så prøv at tag den i to

-(3k+4s)(3k+4a) så regn gangestykket ud og behold minus foran -(9k2+16s2+2*3k*4s) og sæt så minus ind i parentesen.

Som du kan se mangler du også et led i din udregning


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. september 2011 af AskTheAfghan

1. opg)

(2/3x)-3 = (1/6x)+1  ⇔  (2/3x) = (1/6x)+4  ⇔  (2/3x) = (1/6x)+(4/1)

Ved at løse denne ligning, skal du finde fællesnævner først.

2. opg)

(3k+s)2 - (3k+4s)(3k+4s) - 6s(5s+k) =

9k2 + s2 + 6ks - (3k+4s)(3k+4s) - 6s(5s+k) =

9k2 + s2 + 6ks - (9k2 + 16s2 + 24ks) - 6s(5s+k) =

9k2 + s2 + 6ks - (9k2 + 16s2 + 24ks) - (30s2+ 6ks) =

9k2 + s2 + 6ks - 9k2 - 16s2 - 24ks - 30s2 - 6ks =

s2 - 16s2 - 24ks - 30s2 =

-24ks -45s2


Svar #3
15. september 2011 af drives (Slettet)

Har lige set at jeg har lavet en tastefejl til opgave 2.

Det er (3k+s)2-(3k+4s)(3k-4s)-6s(5s+k) =

og ikke (3k+s)2-(3k+4s)(3k+4s)-6s(5s+k) =

og til opg. 2 der siger kvadratsætning tre jo at (a+b)(a-b) = a2-b2

Defor må leddet (3k+4s)(3k-4s) = 9k2-16s2


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. september 2011 af AskTheAfghan

9k2 + s2 + 6ks - (9k2-16s2) - (30s2+ 6ks) = ... reducer videre.


Svar #5
15. september 2011 af drives (Slettet)

Så bliver det -13s2 ikke?

 

Hvordan for du +(4/1) frem, i opgave 1?

 


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. september 2011 af AskTheAfghan

Jeps. Det bliver -13s2

Hvad er 4 dividere med 1? Det giver 4. Det bliver nemmere at finde fællesnævner, hvis man sætter 4/1 istedet for 4.


Skriv et svar til: ligning med brøk + reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.