Matematik

hvordan laver man en funktionsforskrift?

18. september 2011 af spiriten (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej

jeg har fået en opgave hvor jeg skal lave en funktionsforskrift men jeg ved ikke hvordan man gør.

jeg har fået at vide at 2 meter er = 110 tons og 4 meter = 220 tons og 6 meter = 330 tons osv.

så hvordan gør jeg?

på forhånd tak for hjælpen


Brugbart svar (2)

Svar #1
18. september 2011 af Binnar (Slettet)

y = x * 2

Hvor x er din vægt

 


Brugbart svar (3)

Svar #2
18. september 2011 af placebo321 (Slettet)

Der er tale om en lineær sammenhæng

afsæt meter på x-aksen og tons på y-aksen, hvorved følgende fås

f(0) = 0

f(2)=110

f(4)=220

f(6)=330

Du ser, at for hver gang din x-værdi (her meter) stiger med funktionsværdien / y-værdien (her tons) med 110

Hældningen (stigningen i y pr. x) bliver således

110 ton/2 m = 55 ton/m

Da f(0) = 0 er det en ligefrem proportionalitet. Funktionsudtrykket bliver

f(x) = y = 55*x

hvor x = meter og f(x) = ton

 


Svar #3
18. september 2011 af spiriten (Slettet)

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. september 2011 af placebo321 (Slettet)

#1 din forskrift er forkert


Svar #5
18. september 2011 af spiriten (Slettet)

så min funktionsforskrift vil hedde f(x) = y = 55*x?


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. september 2011 af placebo321 (Slettet)

Ja, det er det jeg har skrevet.


Svar #7
18. september 2011 af spiriten (Slettet)

okay mange tak for hjælpen

 


Skriv et svar til: hvordan laver man en funktionsforskrift?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.