Kemi

a) Opskriv protolyseligevægten, der redegør for den målte pH værdi af den vandige opløsning...

18. september 2011 af jojanonnonie (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa.

 

Jeg sidder med en opgave jeg bare ikke fatter.

Håber at en eller anden herinde kan forklare mig hvad jeg skal gøre!

 

I en vandig opløsning af ammoniumchlorid måles pH til 5,1

Opskriv protolyseligevægten, der redegør for den målte pH værdi af den vandige opløsning.

Er det noget med NH4Cl + H2O --> NH3+ +Cl- + H3O+?

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. september 2011 af mathon

 

                                                  NH4+    +    H2O    <--->   NH3    +    H3O+
koncentrationer i mol/L:                    (1-α)c                               α·c           α·c     

 

                                                                       

                                                         α·c = [H3O+] = 10-pH = 10-5,1 = 7,94·10-6 M

                                                                        α = (7,94·10-6 M) / c                             


Svar #2
18. september 2011 af jojanonnonie (Slettet)

Den har jeg faktisk også skrevet, men det der Cl forvirrer mig...

Jeg har skrevet følgende: [NH3] * [H3O+] / [NH4?]


Skriv et svar til: a) Opskriv protolyseligevægten, der redegør for den målte pH værdi af den vandige opløsning...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.