Matematik

Aftagende ???

19. september 2011 af Spøgelset (Slettet)

Heej

Jeg skal vise, at funktionen med forskrift: f(x) = -x3+6x2-15x+8 er en aftagende funktion.

Hvordan finder jeg ud af det? altså hældningen er negativ - . Men der er flere xer? Hvordan gør jeg? Har brug for jeres hjælp..


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. september 2011 af peter lind

Find f'(x) og vis at f'(x) ikke har nogen rødder. Vis derefter at f'(x) <0


Svar #2
19. september 2011 af Spøgelset (Slettet)

f(x) = -x3+6x2-15x+ 8 ⇒ f´(x) = -3x2 + 6x - 15x

⇒ f´(x) = 0 ⇔ -3x2 + 6x-15x = 0

??


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. september 2011 af Chrystine (Slettet)

Du har vist et x for meget og et 2tal for lidt i f´(x) = -3x2 + 6x - 15x

Men ligningen -3x2 + 12x - 15 = 0 er jo bare en helt almindelig andengradsligning, og løses som en sådan.

I øvrigt forstår jeg ikke det "⇒", som du indleder linje 2 med:
Hvordan kan du konkludere fra f´(x) = -3x2 + 6x - 15x til f´(x) = 0  ???


 


Skriv et svar til: Aftagende ???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.