Matematik

Omskrivning af temperaturmodel, for at finde tiden i stedet for temperaturen

19. september 2011 af buster1993 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej (:

Hvordan omskriver man:

T = 21 + 59 * e^(-1,66 * t)       hvor T=temperatur og t=tid

Så man finder lille t?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. september 2011 af peter lind

1. Træk 21 over på venstre side

2. Divider ligningen med 59.

3. tag logaritmen på begge sider.


Svar #2
19. september 2011 af buster1993 (Slettet)

nåår, men hvordan får jeg så issoleret t? den står jo sammen med -1,66?


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. september 2011 af peter lind

Til slut dividerer du med -1,66


Svar #4
19. september 2011 af buster1993 (Slettet)

Okay tak (:

Lige en ting til?

Hvad betyder 21 og 59 i denne model?

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. september 2011 af peter lind

Prøv at se hvad du får hvis du sætter t=0 og hvis du lader t gå mod uendelig


Skriv et svar til: Omskrivning af temperaturmodel, for at finde tiden i stedet for temperaturen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.