Matematik

Arealet af en trekant

20. september 2011 af Justme92 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle sammen, i matematik er vi i gang med noget projekt der hedder "Rumgeometri"

Og vi skal finde arealet af en trekant, men jeg er ikke sikker på, at jeg har alle de mål der skal til.
Kan man finde arealet vha. denne ligning?

T = (1/2)*a*583*sin(90)

Kan man så finde arealet af trekanten, når der er to ubekendte?

- Jeg har virkelig brug for hjælp, så please skynd jer at hjælpe mig , tak :-).


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. september 2011 af Chrystine (Slettet)

Du har ret, den ligning bruges ofte til at finde arealer med, men du mangler en størrelse.

Prøv at kigge resten af opgaven igennem igen.
Desuden hjælper det ofte at lave en skitse.


Svar #2
20. september 2011 af Justme92 (Slettet)

Her er et billed af det, meget utydeligt måske, det undskylder jeg meget.
Men vi er to, som har kigget på det, og vi kan bare ikke lige få det til at hænge det sammen :-(

- Kan det billed hjælpe lidt?

Forresten, det er den der lille trekant, der er ved siden af den firekant der måler 300*583 mm.


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det er ikke særlig klart, hvad du taler om.


Svar #4
20. september 2011 af Justme92 (Slettet)

Oppe på den øverste tegning til venstre, er der en firekant, hvor man lige kan se, at der står 300 mm, det er den lille trekant, der er lige ved siden af.


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Den ser ud til at være retvinklet. Dens areal er det halve af kateternes produkt.


Svar #6
20. september 2011 af Justme92 (Slettet)

Den er den desværre, det troede vi også først, men hvis du kigger nede i den nederste tegning, kan du se, at den ikke er retvinklet.

Og jeg har også fundet en formel til at finde arealet af den lille trekant: T = (1/2)*a*583*sin(90), men det er en ligning med to ubekendte, og der mangler en længde, og det er den jeg ikke kan finde ud af, at finde. Tror du, at du kan hjælpe mig med at finde den? - ved godt det er et utydeligt billed :-/


Brugbart svar (0)

Svar #7
20. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

Jeg kiggede på den lille trekant, du pegede på. Tegningen er ikke særlig tydelig, så det gik ikke op for mig, at det var en projektion, vi kiggede på. Men den trekant er vel så en del af et trapez, hvis areal man i stedet kunne beregne. Siderne på soklen ser ud til at bestå af et antal trapezer.

Går opgaven ud på at beregne overfladearealet af soklen?


Svar #8
20. september 2011 af Justme92 (Slettet)

Nej, opgaven hedder: Beregn arealet af siden S1 :-).

 


Svar #9
20. september 2011 af Justme92 (Slettet)

Jeg har forresten beregnet den store trekant og firekantens areal ud:

Den store trekant = 276925 mm2

Firekant = 174900 mm2


Brugbart svar (0)

Svar #10
20. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#8

Det ser ud til at være et trapez, hvis jeg ellers kan identificere gnidderet på den tegning.

A = (1/2)·h·(a+b)


Svar #11
20. september 2011 af Justme92 (Slettet)

Men hvilke sidder er a og b?


Svar #12
20. september 2011 af Justme92 (Slettet)

Så mangler jeg jo stadig længden på side a? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #13
20. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#11

a og b er de parallelle sider, og h er afstanden mellem dem.


Svar #14
20. september 2011 af Justme92 (Slettet)

Ja, men jeg mangler stadig lidt af siden a, før jeg kan regne arealet ud.


Skriv et svar til: Arealet af en trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.