Matematik

eksponentialfunktion!? afstand mellem y-værdier

20. september 2011 af mitjilo (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej jeg skal finde afstanden mellem to bropiller. jeg har en ligning

f(x)=93*e^(-0,008x)+42*e^(0,008x)-122

jeg ved at bropillernes højde er 13 m  det burde være nok, men jeg har lige vedhæftet opgaven som pdf for sikkerhedssskyld. 

hvis jeg tager den som eksponentialfunktion ved jeg at jeg kan sige

f(x)=13=93*e^(-0,008x)+42*e^(0,008x)-122

og isolere x. men jeg er usikker på, hvordan jeg skal tage ln()

13-122=93*e^(-0,008x)+42*e^(0,008x)

hvad gør jeg herfra?

Vedhæftet fil: Projekt Opgave 1 (Bro).pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. september 2011 af AskTheAfghan

f(x) = 93e(-0,008x)+42e(0,008x) - 122 = 13   ⇔   93e(-0,008x)+42e(0,008x) = 135

Det er for kompliceret til at løse/regne det ud i hånden.

solve(93e(-0,008x)+42e(0,008x) = 135,x)   , x = 99.3662


Svar #2
20. september 2011 af mitjilo (Slettet)

ja, men det er en projektopgave, hvilke jeg kan komme til eksamen i, så det er ret vigtigt.

men tak for facit:)

jeg mangler dog stadig udregningen i hånden


Skriv et svar til: eksponentialfunktion!? afstand mellem y-værdier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.