Matematik

Mat brøker og metode

21. september 2011 af volume (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

hey går i 1.G og har en ugeopgave for... har ingen problemer og det er lige at gå til, men vil høre om i har en hurtigere eller smartere metode til opgaven :)

((23)/(17))*51, det hedder stykket. Har gjort sådan her: ((23)/(17))*51 = 1 ((6)/(17)) * 51 = ((6*51)/(17)) + 1 = ((306)/(17)) + 1*51 = ((306)/(17)) + 51 = 18 + 51 = 69  

har lavet det om til blandet tal og derefter bare regnet det ud... har i en nemmer eller hurtigere metode, uden brug af lommeregner ? tak på forhånd :)

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. september 2011 af AskTheAfghan

(23/17)·51 = 1173/17 = 69

Det kan ikke gøres simplere.


Svar #2
21. september 2011 af volume (Slettet)

Okay mange tak for svaret :)

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. september 2011 af mette48 (Slettet)

Det kan da gøres simplere

(23/17)·51 = (23*51)/17

Forkort med 17

23*3 = 69


Svar #4
21. september 2011 af volume (Slettet)

Okay mange tak :)

 


Skriv et svar til: Mat brøker og metode

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.