Kemi

Udregne pH og koncentration

21. september 2011 af Korkproppen (Slettet)

Jeg har lavet en syre-base-titrering vha. pH-meter, der er tale om eddikesyre og NaOH.

Min første opgave er at finde c(CH3COOH), det gør jeg så idet jeg ved at n(CH3COOH) reagerer 1:1 med n(NaOH)

Konc. på NaOH er givet til at være 1M.

I forsøget tager jeg først 10 mL eddikesyre og overføre det til en 100,0 mL målekolbe, som jeg fylder op til mærket med ionbyttet vand. Dvs. der sker en fortynding. Mit problem er, at jeg ikke ved hvordan jeg skal tage hensyn til den fortynding i mine beregninger. Her kan I se hvad jeg har lavet indtil videre.

Jeg lavede en titreringskurve ud fra mine mange punkter (pH og V(NaOH) og kunne se at jeg havde ækvivalentpunkt ved pH = 8,5 med en volumen af NaOH på 14,5 mL.

n(NaOH)  = VC = 0,0145L * 0,1M = 0,00145 mol/L

c(CH3COOH) = n/v --> 0,00145 /0,010 L = 0,15 M

ved bare ikke om det er rigtigt, for jeg tager jo ikke hensyn til fortyndingen?

Herefter skal jeg finde pH i ækvivalentpunktet, og så er jeg lost. Jeg har med en svag syre at gøre, men jeg kan ikke komme videre. Jeg får givet, at Ks = 1,75*10^-5 (pKs = 4,75).

Er desperet efter hjælp.


Svar #1
22. september 2011 af Korkproppen (Slettet)

Never mind, fandt selv ud af det, fordi jeg er god :-]


Skriv et svar til: Udregne pH og koncentration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.