Matematik

Hjælp til lille matematikopgave

22. september 2011 af studinen2012 (Slettet) - Niveau: B-niveau

x = -12 ± √600/2•2

Hvordan regner man dette udtryk? Jeg er ikke sikker på hvordan man gør når der står et ± (plus/minus) tegn.

 

Håber nogen kan hjælpe! :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. september 2011 af Crazyguitarman (Slettet)

det betyder

x = -12 + √600/2*2

eller

x = -12 - √600/2*2

 

selve tegnet ± betyder bare "plus eller minus"


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

I øvrigt mangler der sikkert parenteser, hvis der er tale om

x = (-12 ± √600) / (2·2)

som rødderne i 2.-gradsligningen

2x2 +12x -57 = 0


Svar #3
22. september 2011 af studinen2012 (Slettet)

Så jeg kan ikke nå frem til et svar? Det er nemlig min beregning for at finde et x-koordinat og der skal jeg jo kun bruge et tal.


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. september 2011 af Crazyguitarman (Slettet)

Ikke hvis du skal finde rødderne i en 2.gradsligning. Nogle gange  i verden vil matematikken give to mulige matematiske resultater, hvor det kun er det ene der er muligt i virkeligheden.

Regn de to x'er ud, og hvis ikke der er angivet noget der begrænser dit resultat, så angiver du dem bare begge to.

x = a   ∧  x = b  

 

Forestil dig at du har en funktion, og du skal bestemme hvornår den er = 0

f(x) = 0

der kan sagtens være flere løsninger.

 


Skriv et svar til: Hjælp til lille matematikopgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.