Matematik

Hjælp til lille matematikopgave

22. september 2011 af studinen2012 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Opgave 3: Denne opgave omhandler 2.grads polynomiet f (x) = 2x2 + bx +1.


a) Bestem mulige værdier for b, hvis 2 er rod i f(x).

b) Bestem b, hvis f(x) har nøjagtig en rod.

 

Nogen der kan hjælpe med opgave a) og b) fuldstændigt? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. september 2011 af Euroman28

a)

Hvis 2 er en rod i polynomiet så gælder det at

b)

der skal du se på hvad er det nu der gælder mht. diskriminanten når der kun er en rod?

- - -

Der er Matematik i alt.


Svar #2
22. september 2011 af studinen2012 (Slettet)

a) Er -9/2 så løsningen på de mulige b-værdier?

 

b) Der gælder at d = 0 når der kun er en rod? Er det rigtigt?

Og så kan det faktoriseres f(x)=a(x-r)(x-r)

Er det rigtigt?

Og hvordan kommer jeg videre med at faktorisere?


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. september 2011 af Euroman28

a) ja

b) ja og mht. husk at x = -b/2a så kan du nemt løse spg. b

- - -

Der er Matematik i alt.


Svar #4
22. september 2011 af studinen2012 (Slettet)

Hvordan kan jeg løse det med den? Kan du vise det, så jeg forstår det? :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. september 2011 af Euroman28

Du sætter x = -b/2a ind på x's plads i ligningen. Du kender allerede a. Du får en ligning med en variabel og den sættes lig nul..
- - -

Der er Matematik i alt.


Skriv et svar til: Hjælp til lille matematikopgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.