Matematik

korrektur på ligninger løst med nul-reglen

22. september 2011 af MatildeB94 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej alle sammen (:

Jeg er lidt i tvivl om jeg gør det rigtige. Det ville være dejligt, hvis I ville tage et kig. Desuden er jeg i tvivl om mine løsninger efterkommer opgavens krav, som er:

"Løs følgende ligninger vha. nulreglen"

Så hvis I kunne svare på disse ting, ville det være perfekt! (:

1. x(2x + 14) = 0

x = 0 el. 2x + 14 = 0


x = 0  


2x : 2 + 14 - 14 = 0 - 14
x = -7
                                                                                                                    L  = 0   ,   -7

 

 

 

2. 13x(((1)/(2)) x -5) = 0

13x = 0 el. (((1)/(2)) x -5) = 0


x = 0


(1)/(2)x - 5 = 0
(1)/(2)x = 5
(1)/(2)x  = 5

(1)/(2)x · 2 = 5 · 2
x = 10 

L  = 0   ,   10

 

 


3. (x + 17) · ( x - 9)= 0

(x + 17) = 0 el. (x - 9) = 0


x + 17 = 0
x = -17

x - 9 = 0
x = 9 
L  = {-17   ,   9}


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. september 2011 af Walmart (Slettet)

Kender ikke lige til 0 reglen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. september 2011 af AskTheAfghan

Dine løsninger er fine.


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. september 2011 af Chrystine (Slettet)

Bortset fra at tuborgtegnene {, } er forsvundet omkring de to første løsningsmængder, set det helt fint ud.

Hvor er det godt, at du selv løser opgaven, og spørger om det er rigtigt!
Det er nemt at hjælpe dig sådan.

(Med ligninger kan du jo tjekke dit facit ved at gøre prøve, altså sætte dine x ind i ligningen).

Man kunne evt. sætte biimplikationstegn <=>, men kun der hvor de virkeligt skal være. Er du i tvivl, er det bedre at lade være.

I stedet for el. kan du bruge det logiske tegn v. Men det er igen en detalje.
Dine løsninger er fine!


Svar #4
22. september 2011 af MatildeB94 (Slettet)

Tak skal I have (:

 

.. Jeg ved ikke hvorfor, de er forsvundet, men jeg sætter dem på igen (:


Skriv et svar til: korrektur på ligninger løst med nul-reglen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.