Matematik

to ligninger med to ubekendte, hvori brøker indgår

23. september 2011 af cecilied34 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej alle sammen,

 

Jeg sidder her med to ligningssystemer jeg ikke kan finde ud af at løse (se vedhæftet). Det ville være rigtigt med noget hjælp (:

.. Der er to ligningssystmer på billedet. De er opdelt af et afsnit

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. september 2011 af peter lind

første opgave: gang den anden ligning med 18 og adder den til den anden.

Anden opgave: Isoler y i den anden ligning og sæt det ind i den første ligning.


Svar #2
23. september 2011 af cecilied34 (Slettet)

1.)

18(5x + 0,5y = -8)

90x + 9y = 144

 

86x = 136

136 : 86

x = 1,6

er det korrekt indtil videre? (:

 

 

2.

således, at ligningen ender med at se sådan her ud

0,25x+((5)/(7))x+((2)/(3))y=10 - y

 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. september 2011 af peter lind

første opgave. Der er en fortegnsfejl. Når du ganger -8 med 18 får man -144. desuden hvorfor bliver de 144 forvandlet til 136 ?

Anden opgave: Du skulle isolere y i den anden ligning og sætte resultatet ind i den første. Det er ikke det du gør. Du trækker den anden ligning fra den første, hvilket ikke fører til noget brugbart. Hvis du vil trække den anden fra den første skal du først gange den anden ligning med 2/3


Svar #4
23. september 2011 af cecilied34 (Slettet)

1.

Okay, jeg er forvirret.. Det er virkelig ikke for at være doven, - jeg vil meget gerne lære det. Men kunne du ikke prøve at løse den, og så skrive, hvad du gør ved siden af. Så skal jeg med glæde lave en selv bagefter? (:

 

.. Og det samme med 2'ern? (:


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. september 2011 af peter lind

I den første Du har fundet 90x + 9y = -144. Den anden ligning er -9y = 4x Adderer du de 2 ligninger får du 90x = 4x-144.

Den anden ligning: Isolerer du y i den anden ligning får du y = 10-x/4. Sætter du det ind i den første får du 5x/7 + 2(10-x/4)/3 = 0


Skriv et svar til: to ligninger med to ubekendte, hvori brøker indgår

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.