Kemi

Hjælp til en kemi opgave - syre og baser.

23. september 2011 af Anegrethe (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej :) Jeg sidder her og bøvler med en opgave, som jeg ikke aner, hvordan jeg skal løse.

 

2) Udregn pH i en 0,100 M opløsning af malonsyre.

Jeg tænker lidt, ligningen der hedder: pH=0,5*(ka1+ka2)  -> Kan jeg benytte den formel her?? :) Men jeg undrer mig over, om det ikke erpræcis det samme jeg skal gøre, når jeg skal beregne pH i opgave 3 og 4?

20,0 mL af den 0,100 M opløsning af malonsyre titreres med en 0,100 M opløsning af NaOH. Først tilsættes 20,0 mL NaOH-opløsning.


3) a) Redegør for, at man nu har nået det 1. ækvivalenspunkt i titreringen, og at der er en amfolyt tilstede i opløsningen. Den relevante reaktionsligning skal opskrives.

- Er der noget med, at man kan finde en pH værdi for 1. ækvivalens punkt ved at sige, Ka=pH eller pH=pKa? :)

b) Udregn pH i denne opløsning.

 

Der tilsættes yderligere 20,0 mL NaOH-opløsning.

4) a) Redegør for, at man nu har nået det 2. ækvivalenspunkt i titreringen, og at der er en svag base tilstede i opløsningen. Den relevante reaktionsligning skal opskrives.

Her skal man vel ikke kigge på udtrykket ph=pka eller pH=ka?

b) Udregn pH i denne opløsning.

 

 

Jeg ber virkelig om hjælp til det her /: !


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. september 2011 af Korkproppen (Slettet)

Har brug for hjælp til samme opg.


Skriv et svar til: Hjælp til en kemi opgave - syre og baser.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.