Matematik

cirkel

24. september 2011 af sille200 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg skal bestemme koordinatsættene for to punkter på en cirklen der har 2.koordinaten 6

den har centrum i (-2,3) og radius 5

Har brug for hjælp..


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. september 2011 af mette48 (Slettet)

(x-xo)2+(y-yo)2=r2 hvor (xo,yo) er centrum og r er radius

indsæt derefter y = 6


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. september 2011 af mathon

 

                         (x+2)2+(y-3)2 = 52

                         (y-3)2 = 2 - (x+2)2

                         y = 3 ± √(25 - (x+2)2)

                         y = 3 ± √(25 - (6+2)2)


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ifølge opgaven skal 2.-koordinaten for de to punkter være 6.


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. september 2011 af mathon

rettelse af læsefejt i #2 påvist af vågne Andersen11


 

                         (x+2)2+(6-3)2 = 52

                         (x+2)2 = 16

                         x = -2 ± 4

 


Skriv et svar til: cirkel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.