Kemi

Massefylde af kvælstof (gas)

24. september 2011 af Johan193 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Beregn massen af 36 liter N2(g) ved 20 grader C 1 atm.

Er ikke sikker på at jeg har regnet den her rigtig. fik 1008 g.

Tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. september 2011 af mathon

 

      p·V = n·R·T

      R·T = (0,082058 atm·L / (mol·K)) · ((273,15+20) K) = 24,0553 atm·L / mol

    
     n = p·V / (R·T)  =  (1 atm)·(36 L) / (24,0553 atm·L / mol) = 1,49655 mol

     m = n·M = (1,49655 mol) · (28,014 g/mol) ≈ 41,92 g


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. september 2011 af kuerten15

Du anvender idealgasligningen, indsætter værdierne og isolerer m:

pV = nRT = (m/M)RT

Du kan også slå densitet op for N2(g) ved 20 grader C og 1 atm og anvende formlen:

p = m/V   ;  p er densiteten.


Svar #3
24. september 2011 af Johan193 (Slettet)

Tusind tak!


Skriv et svar til: Massefylde af kvælstof (gas)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.