Matematik

funktionens minimum

27. september 2011 af jannish (Slettet) - Niveau: B-niveau

En funktion f er bestemt ved f(x):=x+((16)/(x)),x>0

a)Bestem f'(x), og gøre rede for, at funktionen har et minimum.

Jeg må bruge et CAS-værktøj (TI-Nspire), men jeg kan ikke gennemskue hvad det er jeg skal, og forstår i det heletaget ikke opgaven.
Håber nogen kan hjælpe, på forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2011 af mathon

 

                                                                  Define f(x) = x+1(6/x) |x>0

                                                                  Define g(x) = d(f(x),x) |x>0

                                                                  solve(g(x0)=0,x0)

                                                                  Define x0= "den beregnede værdi"

til fortegnsbestemmelsen
                                                                  sign(g(x0+0,00000l·(-1))
                                                                 
                                                                  sign(g(x0+0,00000l·(+1))

hvis
                                               sign(g(x0+0,00000l·(-1)) = -1
             og
                                              sign(g(x0+0,00000l·(+1)) = 1

har f(x) et lokalt/globalt minimum
                                   


Skriv et svar til: funktionens minimum

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.