Matematik

Ligninger

27. september 2011 af Fener1907 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Har lige 3 ligninger igen, som er gået i stå med, som lyder sådan:

1))  Isoler x i udtrykket 3 + 4x = ax + 5 For hvilken værdi af a, kan det ikke lade sig gøre?

 

2))  Isoler y i udtrykket b - 3y = ax + c For hvilken værdi af a, kan det ikke lade sig gøre? 

 

3))  Isoler x i udtrykket d + bx = ax + c For hvilken værdi af a og b, kan det ikke lade sig gøre? 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2011 af Chrystine (Slettet)

Den første opgave er løst i https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1074806

Prøv at se, om du kan løse de andre selv, når du har læst det grundigt.


Svar #2
27. september 2011 af Fener1907 (Slettet)

Opgave 1 og 2 har jeg nu lavet..

 

Men 3'eren går jeg stadig i stå?


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. september 2011 af Chrystine (Slettet)

Prøv at sætte x udenfor parentes.

ax-bx =x(a-b)


Skriv et svar til: Ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.