Matematik

Find Længde og Bredde

28. september 2011 af violetblå (Slettet) - Niveau: B-niveau

Opgaven er således:

- Om et rektangel med længden x og bredden y, hvor x > y, oplyses det, at arealet er 15, og at omkredsen er 16.

  Berregn længden x og bredden y.

 

Jeg har prøvet at løse den, men kunne ikke komme til en løsning :(

Brug for hjælp :'(


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

Benyt oplysningerne i opgaven. Arealet af rektanglet er xy, og omkredsen er 2(x+y) , så

xy = 15 , og

2(x + y) = 16, eller

x + y = 8

Tallene x og y er derfor de to rødder i 2.-gradsligningen

z2 -8z + 15 = 0 ,

der har diskriminant d = 4 og rødderne (8 ± 2)/2 = 4±1 .

Her er x den største af de to rødder, og y den mindste.


Svar #2
28. september 2011 af violetblå (Slettet)

10000 tak for hjælpen, jeg forstår alt undtagen det med z. Hvor kommer z fra??

Er det bare et tilfældigt bogstav?


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. september 2011 af Chrystine (Slettet)

Brugen af z er fordi 2.-gradsligningen har to rødder, nemlig x og y.

Hvis Andersen11 brugte bogstavet x i ligningen, ville vi blive forvirrede over, at den ene x-værdi var y.
Som han skriver: "Her er x den største af de to rødder, og y den mindste."


Svar #4
28. september 2011 af violetblå (Slettet)

Når oki så det er fordi vi allerede har brugt x?

Vi kunne således bruge en anden bogstave ikke os?

Bare for sikkerheds skyld ;)

 

Og igen 1000 tak


Skriv et svar til: Find Længde og Bredde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.