Matematik

Simpel omskrivning - hvordan?

28. september 2011 af jensen7 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejsa

 

Hvordan fås det differentierede udtryk af f(x) = (ex) / (2x-1)

til at være f'(x) = ex*(2x-3)) / (2x-1)2

Jeg er klar over, at det er et spørgsmål om omskrivning af differentierede udtryk (f'(x)= (ex*(2x-1)-ex*2) / (2x-1)2

men hvordan man kommer derfra og så til udtrykket markeret med fed, er jeg i tvivl om.

 

Mvh. Victor :-)


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. september 2011 af Chrystine (Slettet)

I tælleren sættes ex udenfor parentes:

ex(2x-1) - (ex·2) = ex · (2x -1 -2)

Anden parentes er overflødig, men sat for overskueligheden.


Brugbart svar (1)

Svar #2
28. september 2011 af peter lind

I tælleren sætter du ex ud foran en parentes, hvilket giver ex((2x-1)-2)


Svar #3
28. september 2011 af jensen7 (Slettet)

Nu ser jeg det. Selvfølgelig.

Tak for hjælpen :-)


Skriv et svar til: Simpel omskrivning - hvordan?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.