Fysik

Opgave om hastighed og acceleration

29. september 2011 af Sunshine01 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej!

Ja, det er en meget simpel opgave, men jeg har brug for hjælp. Den lyder således:

 

"En person taber sine nøgler. Efter 0,48 s rammer de gulvet. Bestem nøglernes hastighed lige før de rammer gulvet. Hvor lang tid før nøglerne rammer gulvet, er nøglernes hastighed 3,0 m/s?"

 

Er det denne formel jeg skal bruge:

 

                                                                              v(t) = v0 + a * t ??

Og i så fald, hvad er v0 ? På forhånd tak for hjælpen.


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. september 2011 af Crazyguitarman (Slettet)

vmå som starthastighed være = 0


Svar #2
29. september 2011 af Sunshine01 (Slettet)

Dvs.

 

v(0,48 s) = 0 + 9,82 m/s2 * 0,48 s ??


Brugbart svar (2)

Svar #3
29. september 2011 af Crazyguitarman (Slettet)

Jep, og godt at du husker enheder.


Svar #4
29. september 2011 af Sunshine01 (Slettet)

Mange tak! :)


Skriv et svar til: Opgave om hastighed og acceleration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.