Kemi

beregning pH

30. september 2011 af GiFlLa (Slettet)

jeg kan simpelthen ikke forstå hvordan jeg skal regne denne opgave ud:

I en opløsning er (OH-) = 1,76 x 10´4. Beregn pH.

Er der mon en der kan forklare mig det, på et helt simpelt niveau?

Hjælp


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. september 2011 af mathon

                                     [OH-]     = 1,76 ·10-4 M

og
                                     pOH = -log([OH-]) = -log(1,76 ·10-4) = 3,75

ved 25ºC gælder

                                     pH = 14 - pOH = 14 - 3,75 = 10,25


Skriv et svar til: beregning pH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.