Fysik

Beskrivelse af sammenhængen mellem ydre resistans og ydre effekt

01. oktober 2011 af Tamtamtam (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa.

 Jeg sidder med en vidunderlig fysikrapport hvori jeg blandt andet skal benytte følgende formel til nogle udregninger.

 

Py = Ry * E/(Ri + Ry)

 

Py = Ydre effekt

Ry = Ydre resistans

Ri = indre resistans

E = Elektromotorisk kraft

 

Jeg har benyttet adskillige andre formler i min rapport, som jeg alle har udledt og givet en forklaring på, hvorfor de netop hænger sammen på denne måde, men ved denne sammenhæng mellem ydre resistans og ydre effekt er jeg temmelig fortabt.

Er der nogen, der kan forklare mig, hvorfor denne formel netop hænger sammen på denne måde - og i et sprog, som en fysB'er kan forstå? :-)

 

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. oktober 2011 af peter lind

Der gælder Ohms lov for hele strømkredsen, hvor den totale modstand er Ri+Ry og spændingen er den elektromotoriske kraft altså   I = E/(Ri+Ry) . Den gælder også for den ydre kreds, hvor spændingsfaldet over den ydre modstand er Py = Ry*I = Ry*E/(Ri+Ry)


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. oktober 2011 af mathon

                                         Py = Ry·I2

                                         Py = Ry·(E/(Ri + Ry))2


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. oktober 2011 af peter lind

#2 Det er polspændingen, der spørges om ikke effekten


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. oktober 2011 af mathon

             Py er den ydre effekt

             Upol  er polspændingen

            

              Py = Ry·(E/(Ri + Ry))2

              Upol2/Ry = Ry·(E/(Ri + Ry))2

              Upol2 = (Ry·(E/(Ri + Ry)))2

              Upol = Ry·(E/(Ri + Ry))

              

 


Svar #5
02. oktober 2011 af Tamtamtam (Slettet)

Tusind tak for hjælpen alle tre :-)


Skriv et svar til: Beskrivelse af sammenhængen mellem ydre resistans og ydre effekt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.