Matematik

Hvordan beregner jeg determinaten?

02. oktober 2011 af Mambokoko (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej SP-brugere, 

 

hvordan beregner jeg determinanten i denne her opgave: 

 

2        -4

6        -8

 

indtil videre har jeg lavet en, men jeg ved ikke om det er rigtigt. 

 

a. 1     3     

   2      4        

det(a,b)=1x4 – (-2x3)= -2 dette er mit resultat.


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

Determinanten af

a   b
c   d

er a·d - b·c


Svar #2
02. oktober 2011 af Mambokoko (Slettet)

Så må min opgave være rigtig ikke :)?


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, dit resultat er korrekt, men melleregningen er forkert. Med

1  3
2  4

fås det = 1·4 - 2·3 = -2.


Svar #4
02. oktober 2011 af Mambokoko (Slettet)

Hovsa... :-)  og tak for det.

 

hvad nu hvis der er minus før alle tallene skal der så parentes rundt om stykket? 

eks: 

 

-5        -2

-3       -4

 

(-5-x-4)-(-3x-2) = ? sådan her eller skal der ikke parentes?


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Man bruger gangetegn · eller til nød *, men undgå at bruge bogstavet x som gangetegn.

Ja, man kan sætte behørigt parentes omkring negative tal i produkter

(-5)·(-4) - (-3)·(-2)


Skriv et svar til: Hvordan beregner jeg determinaten?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.