Kemi

Hvordan kan man se på en titreringskurve, hvornår en pufferkapacitet er størst?

04. oktober 2011 af Anegrethe (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej, jeg ved ikke, hvordan man ud fra en titreringskurve kan se, hvornår en pufferkapacitet er størst :)

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. oktober 2011 af mathon

når
               pH = pKa             dvs ved
                                                              Vtitrator = (1/2)Vtitrer


Svar #2
04. oktober 2011 af Anegrethe (Slettet)

Men er det ved ækvivalenspunktet, da mængden af base og syren er lige store, også benyttes pufferligningen, hvoraf man kan se, at pH=pka? :)


Svar #3
04. oktober 2011 af Anegrethe (Slettet)

Eller det halve til ækvivalenspunktet, det er der hvor pH=pka ikke?


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. oktober 2011 af mathon


rettelse ti #1

når
               pH = pKa             dvs ved
                                                              Vtitrator = (1/2)Vo


Skriv et svar til: Hvordan kan man se på en titreringskurve, hvornår en pufferkapacitet er størst?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.