Kemi

Rettelse af lille opgave om stofmængde

07. oktober 2011 af nudensnugnu (Slettet) - Niveau: C-niveau

100 g toastbrød indeholder 1,2 g NaCl. Beregn stofmængden af NaCL i 100 g toastbrød.

Formelmassen for NaCl:
MF(NaCl)= 22,98 u + 35,45 u= 58,43 u
Molare masse = 58,43 g/mol

Stofmængden (n) = m/M = 1,2 /58,42 = 0,0205 mol

jeg har på fornemmelsen at det er helt ude i hegnet? 

 

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. oktober 2011 af jordbærtærten (Slettet)

Jeg synes det ser meget rigtigt ud.

 

Du er interesseret i at vide stofmængden (n) i formlen n = m/M

Du beregner molekylets samlede molamasse (M)

Du ved, hvad molekylets vægt er (m)

Så indsætter du det i formlen, og finder stofmængden.

 

Du skal ikke lade dig narre af, at der står 100 g toastbrød. Fordi de skriver jo netop, hvor mange gram der er af det stof du er interesseret i at vide.

 

 


Skriv et svar til: Rettelse af lille opgave om stofmængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.