Matematik

En aggressiv bakteriekultur udvilker sig efter følgende forskrift

08. oktober 2011 af kamal22 (Slettet) - Niveau: B-niveau

En aggressiv bakteriekultur udvilker sig efter følgende forskrift

f(t)=50·e3t

hvor f(t) er antallet af bakterier til tiden t, hvor t måles i timer.

Bakterierne tilsættes et hæmmende stof, således at kulturen udvikler sig efter forskriften

h(t)=50·e3t / 37+5e4,1t

a) På hvilket tidspunkt er antallet af bakterier 2.000.000

b) Find antallet af bakterier efter 4 timer tilsætningen af det hæmmende stof.


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. oktober 2011 af PeterValberg

a ) sæt f(t) = 2000000 og løs ligningen for t (timer)

b) Bestem h(4) 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
08. oktober 2011 af kamal22 (Slettet)

der kun jeg ikke find ud 


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. oktober 2011 af Studieguruen (Slettet)

#2

Hvad er det præcis du ikke kan finde ud af?

a) Løs ligningen

2 000 000 = 50·e3t .

b) Indsæt t = 4 i ligningen 

h(t) = 50·e3t / 37+5e4,1t ,

så du beregner h(4) = 50·e12 / 37+5e16,4 .


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

a) Hvoraf fremgår det af den her givne opgavetekst, at det er f(t) = 2.000.000 , der skal løses? Det er slet ikke angivet, hvad den tidslige sammenhæng er mellem, hvornår der skal benyttes f(t), og hvornår der skal benyttes h(t), udover, at b) skal beregnes ved h(4) .

Der er formentlig udeladt oplysninger fra den komplette opgaveformulering.


Svar #5
08. oktober 2011 af kamal22 (Slettet)

når jeg løser ligningen jeg får mærkligt tal 

0,000502

fordi jeg har  divided 50·e3 med 2000000

 


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5

Ligningen er

50e3t = 2000000 . Isoler e3t til

e3t = 2000000 / 50

og tag ln på hver side, hvorefter t kan isoleres.


Svar #7
08. oktober 2011 af kamal22 (Slettet)

tak men stadig jeg kan ikke find ud af det :(


Brugbart svar (0)

Svar #8
08. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#7

Af 6 findes så

3t = ln(2.000.000 / 50) , og dermed

t = ln(2.000.000 / 50) / 3 = ln(40.000) / 3


Svar #9
08. oktober 2011 af kamal22 (Slettet)

okay tak for hjeælp


Skriv et svar til: En aggressiv bakteriekultur udvilker sig efter følgende forskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.