Matematik

skæring!!! 2. grads poly

02. juni 2005 af Thereseholck (Slettet)
Hej venner,

Jeg har en ret linie som er LINEÆR, og et 2. grad polynomisk, hvordan finder jeg punktet hvor den linie skærer polynomiet?

Jeg skal finde ud af hvor en linie med hældningen -0,27368 tangere 2. grads polynomiet: y = 0,3893X^2 - 8,6393X + 83,229

Håber i kan hjælpe mig.

Mange hilsener
Therese

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. juni 2005 af Duc_de_monde (Slettet)

Opg. 1) Sæt ligningerne lig hinanden...
Opg. 2) Differentier...

Svar #2
02. juni 2005 af Thereseholck (Slettet)

Men hvad så når jeg ikke kender skæringen med y-aksen for den rette linie, jeg ved bare at den skal starte så langt nede på y-aksen så muligt.

Brugbart svar (0)

Svar #3
02. juni 2005 af Duc_de_monde (Slettet)

Et hypotetisk tilfælde. Jamen så regner du med symboler, ligeså vel skæringspunktet er en bogstav-værdi.

Er du sikker på at du har læst opgaven korrekt?

Brugbart svar (0)

Svar #4
02. juni 2005 af Duffy

Opg. 1) Sæt ligningerne lig hinanden... OK!



Opg. 2) Differentier...

Her er lløsningen:

For at finde hvor linien med hældningen -0,27368 tangerer

2. grads-polynomiet

f(x) = y = 0,3893x^2 - 8,6393x + 83,229

skal du blot finde det sted på parablen

hvor hældnngen er -0,27368.


Det gøres ved at differentiere f:


f'(x) = 0,7786*x - 8,6393


f'(x) udtrykker hældningen af kurven y (parablen) i ethvert punkt x.

så nu skal vi bare søge det sted hvor hældnngen er -0,27368.

Det gøres ved at løse ligningen

f'(x) = -0,27368

0,7786*x - 8,6393 = -0,27368

x = 10,74443874


Så i punktet

(x,y) = (10,74443874 , 35.34651620)

har parablen hældningen -0,27368 .



Duffy











Skriv et svar til: skæring!!! 2. grads poly

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.