Kemi

reaktanter og produkt farvoriseret?

09. oktober 2011 af ansigtet (Slettet) - Niveau: B-niveau

er reaktanterne eller produktet farvoriseret i denne reaktion ved 500 K (227C)?

 

2SO2(g) + O2(g) ⇔ 2SO3 (g)

K= 2.5•1010 bar-1

 

kan slet ikke huske hvordan man griber den her opgave an...

 


Svar #1
09. oktober 2011 af ansigtet (Slettet)

ups : K = 2,5 x 10^10 bar -1


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. oktober 2011 af Anxyous (Slettet)

Stor ligevægtskonstant -> reaktion er forskudt mod højre.


Svar #3
09. oktober 2011 af ansigtet (Slettet)

ja det vidste jeg men hvordan ved jeg om den er stor ? eller lille for den sags skyld


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. oktober 2011 af Anxyous (Slettet)

Se på din reaktionsbrøk.


Svar #5
09. oktober 2011 af ansigtet (Slettet)

hvordan ?


Svar #6
09. oktober 2011 af ansigtet (Slettet)

Keq = ([SO2]2 x [H2O]2 ) / ([H2S]2 x [O2]3 )

 

kan ikke se hvordan jeg kan se at K er stor eller lille


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. oktober 2011 af Anxyous (Slettet)

#6:

Nu skal du jo først have fat på den rigtige brøk.


Svar #8
09. oktober 2011 af ansigtet (Slettet)

? nu er jeg forvirret den rigtige brøk?


Brugbart svar (0)

Svar #9
09. oktober 2011 af Anxyous (Slettet)

#8:

Prøv at se på din reaktion i #1. Hvordan hænger den sammen med brøken i #6?


Svar #10
09. oktober 2011 af ansigtet (Slettet)

der har jeg taget produktet og divideret med reaktanterne


Brugbart svar (0)

Svar #11
09. oktober 2011 af Anxyous (Slettet)

I reaktionen indgår der hverken H2O eller H2S.


Svar #12
09. oktober 2011 af ansigtet (Slettet)

er det fordi man skal regne ud om brøken er større end k ? eller mindre?

 

og hvis ja hvordan gør man nu det?


Svar #13
09. oktober 2011 af ansigtet (Slettet)

det står der da


Svar #14
09. oktober 2011 af ansigtet (Slettet)

ups nååh nej 

K= [SO3]2 / [SO2]2 x [SO3] 2

 


Svar #15
09. oktober 2011 af ansigtet (Slettet)

K = [SO2]2 ? er k så lille ? eller hvad


Svar #16
09. oktober 2011 af ansigtet (Slettet)

nu rabler det helt for mig:

 

K= [SO3]2 / [SO2]2 x [O2]

 

sådan hvad så nu


Svar #17
09. oktober 2011 af ansigtet (Slettet)

går den imod venstre? dvs. K er lille ? da der er mest substrat (reaktanter)?


Brugbart svar (0)

Svar #18
10. oktober 2011 af Anxyous (Slettet)

Hvordan påvirker størrelsen af tæller og nævner størrelsen af brøken?


Skriv et svar til: reaktanter og produkt farvoriseret?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.