Matematik

Er det nogen som kan hjælp mig

10. oktober 2011 af kamal22 (Slettet) - Niveau: B-niveau

En Funktion f er bestemt ved

f(x)=e2x-2x-4

a) Skitser grafen for f, diskuter monotoniforholdet


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. oktober 2011 af mathon

monotoni-forholdene/forholdet
bestemmes af fortegnsvariationen for f '(x)


Brugbart svar (1)

Svar #2
10. oktober 2011 af bullergejl (Slettet)

svaret er nej


Brugbart svar (1)

Svar #3
10. oktober 2011 af Chrystine (Slettet)

#2 er jeg ikke enig i. Eksempelvis har mathon i #1 har da forklaret, hvad der skal gøres i anden del.

Skitser grafen burde være oplagt: Lav nogle (relevante) støttepunkter.

Er der brug for yderligere hjælp?


Brugbart svar (1)

Svar #4
10. oktober 2011 af mathon

 

         f '(x) = 2e2x - 2 = 2(e2x - 1)


   for x<0 er f '(x)<0, hvorfor f(x) er monotont aftagende
   for x>0 er f '(x)>0, hvorfor f(x) er monotont voksende
 


Skriv et svar til: Er det nogen som kan hjælp mig

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.