Matematik

Differentiere

11. oktober 2011 af Ultraviolet (Slettet)

Hej

jeg skal differentiere f(x)= x4-3x2-4

er det så ikke f'(x)= 4x- 6 ?


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

Nej, det er ikke korrekt. Benyt den velkendte formel (k·xn)' = k·n·xn-1 på hvert led i funktionen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. oktober 2011 af hahaz (Slettet)

nej

sådan er svaret

f'(x)=4x3-6x


Brugbart svar (1)

Svar #3
11. oktober 2011 af PeterValberg

Som #2 angiver :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #4
12. oktober 2011 af Krabasken (Slettet)

Som #3 angiver :-)


Svar #5
18. oktober 2011 af Ultraviolet (Slettet)

#1: Hvor kan man finde disse formler henne?


Brugbart svar (1)

Svar #6
18. oktober 2011 af Krabasken (Slettet)

I mat.-bogen (eller mange andre steder) under "Differentationsregler"

 

Men du er selvsmølfelig altid velkommen til at spørge ;-)


Svar #7
18. oktober 2011 af Ultraviolet (Slettet)

#6: Tak ska' du ha' :D


Svar #8
22. oktober 2011 af Ultraviolet (Slettet)

Hvad med under differentialkvotient er det det samme?


Brugbart svar (0)

Svar #9
22. oktober 2011 af Krabasken (Slettet)

Muligvis - se efter "differentationsregler" eller noget lignende ;-)


Skriv et svar til: Differentiere

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.