Matematik

Uligheder og k

12. oktober 2011 af Ukenddt (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hey, kan ikke løse denne - hvordan gør jeg?

Bestem tallet k, således at ligningen x2 - (2k - 3)x + 2k = 0 har netop en rod.

Bestem for de fundne værdier af k denne rod. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. oktober 2011 af Anxyous (Slettet)

Du ved, at diskriminanten skal være lig 0, så sæt d = 0, og beregn k.


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. oktober 2011 af SuneChr

Benyt, at diskriminanten    (- (2k - 3))2 - 4·1·(2k)  =  0

Løs denne, mht  k.

# 0  Hvor kommer uligheder ind i billedet?

# 3  Du får jo en helt ny 2.gr. ligning, som du skal løse i k.  Løs øverste ligning i # 2


Svar #3
12. oktober 2011 af Ukenddt (Slettet)

men jeg ved ikke hvad K er? det er det jeg gerne vil have hjælp til. 

kommer ligningen til at hedde:

x2-2k+3 ... x + 2k = 0

et eller andet x? er det gange x? 


Svar #4
12. oktober 2011 af Ukenddt (Slettet)

men hvad hedder ligningen?


Svar #5
12. oktober 2011 af Ukenddt (Slettet)

Kommer den så til at hedde -2k2 + 2k + 5 = 0 ?


Svar #6
12. oktober 2011 af Ukenddt (Slettet)

jeg forstår det desværre ikk helt.. :/


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

Ligningen i k, der udtrykker, at diskriminanten for den oprindelige 2.-gradsligning er 0 , fremgår klart af 1. linie i #2. Det er en 2.-gradsligning i k, der så skal løses.


Brugbart svar (0)

Svar #8
12. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

Gang ligningen i #2 ud

(- (2k - 3))2 - 4·1·(2k)  =  0 , dvs

4k2 -20k + 9 = 0

og find denne lignings rødder.


Skriv et svar til: Uligheder og k

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.