Matematik

ligning

12. oktober 2011 af Ukenddt (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hey, kan ikke løse denne - hvordan gør jeg?

Bestem tallet k, således at ligningen x2 - (2k - 3)x + 2k = 0 har netop en rod.

Bestem for de fundne værdier af k denne rod.
Jeg forstår ikke hvordan man finder k og hvordan man laver den om til en almindelig andengradsligning? :) nogen der kan hjælpe ordenligt? med forklaring på?


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. oktober 2011 af Studieguruen (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

Du har opgaven kørende i denne tråd https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1085417 , hvor du har fået udførlig hjælp. Der er ingen grund til at starte en ny tråd med den samme opgave.


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. oktober 2011 af peter lind

Hvis der kun er en rod er diskriminanten 0. Så find diskriminanten og sæt den til 0. Det giver en ligning til bestemmelse af k


Svar #4
12. oktober 2011 af Ukenddt (Slettet)

Kommer den så til at hedde -2k2 + 2k + 5 = 0 ? eller -4k2 + 5 = 0 ?

altså at den ene rod er 5? konstantleddet. 


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Gå tilbage til den anden tråd og fortsæt diskussionen der. Svaret er "nej" til begge dine forslag.


Skriv et svar til: ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.