Matematik

rødder og ligninger

12. oktober 2011 af Ukenddt (Slettet) - Niveau: C-niveau

Lærer Andersen ønsker, at hans klasse skal løse en andengradsligning, der har rødderne:

1) 1 og 3                       

2) -2 og 3

3) 1/2 og 1/3

 

Hvordan kan sådan en andengradsligning se ud?

 

Angiv derefter en andengradsligning, hvis rødder er 2 større end rødderne i x2 + 2x - 15 = 0 


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. oktober 2011 af Studieguruen (Slettet)

Benyt at et andengradspolynomium kan skrives på formen

f(x) = a·(x - r1)·(x - r2) ,

hvor r1 og r2 er rødderne.


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. oktober 2011 af peter lind

Brug at hvis r1 og r2 er rødder i en andengradslignihng, kan den skrives som (x-r1)(x-r2) = 0

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, at faktoriseringen af et 2.-gradspolynomium med rødderne r1 og r2 har formen

f(x) = a·(x - r1)·(x - r2)

Bestem rødderne i det sidste polynomium, læg 2 til hver af rødderne, og dan et nyt polynomium med de ændrede rødder som rødder.


Svar #4
12. oktober 2011 af Ukenddt (Slettet)

jeg ved godt hvad r1 og r2 er, men hvad er a og x i dette tilfælde så? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Koefficienten a kan du jo selv vælge (forskellig fra 0), og det nemmeste er at sætte a = 1 .


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. oktober 2011 af peter lind

a kan være hvad som helst. sæt den evt. til 1. x er den ubekendte


Svar #7
12. oktober 2011 af Ukenddt (Slettet)

Okay, tak! :-)


Svar #8
12. oktober 2011 af Ukenddt (Slettet)

hvordan laver man dem om til andengradsligninger?


Brugbart svar (0)

Svar #9
12. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#8

Ved at sætte polynomierne lig med 0.


Brugbart svar (0)

Svar #10
12. oktober 2011 af Studieguruen (Slettet)

#8

Du ganger tal og parenteser sammen, så du til sidst finder ligningen på formen

f(x) = ax2 + bx + c = 0


Skriv et svar til: rødder og ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.