Matematik

cos, sin, tan osv. hjælp:)

12. oktober 2011 af Aleynaa

Hej allesammen.. Jeg sidder med en matematik opgave jeg ikke rigtig kan finde ud af den lyder således:

i trekant ABC er retvinklet med C=90 grader. desuden er a = 4 og b = 9. beregn siden c samt vinklerne A og B

Jeg kan ikke finde ud af om jeg skal bruge cos, sin eller tan.. nogen som kan forklare hvad jeg skal gøre? Skal jeg bruge formlen tanA = a/b... ??:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. oktober 2011 af Isomorphician

Til vinklerne kan du bruge tan.

Til vinkel A:

tan(A) = a/b <=>

tan(A) = 4/9 <=>

A = tan-1(4/9) = ....


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

Benyt Pythagoras til at finde c. Benyt formlerne for sin og cos til vinklerne i en retvinklet trekant. Formlen tan(A) = a/b kan også benyttes.


Svar #3
12. oktober 2011 af Aleynaa

Jeg har fundet A og B.. men hvordan finder jeg c? (lille c)


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Genlæs #2: Benyt Pythagoras til at finde c.


Svar #5
12. oktober 2011 af Aleynaa

Så dvs. for at finde lille c skal jeg bruge pythagoras.. Jeg fik A til at blive 23,44 grader og B 66,4 grader... Men hvad er det jeg skal gøre for at finde c ? kan ikke rigtig forstå det


Svar #6
12. oktober 2011 af Aleynaa

Hvad er det for nogle tal jeg skal sætte ind


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

Benyt Pythagoras i den mest kendte form :

c2 = a2 + b2 ,

hvor a og b er kateternes længder, og c er hypotenusens længde.


Brugbart svar (2)

Svar #8
12. oktober 2011 af IsaacN (Slettet)

Vi har givet:

C = 90o
a = 4 (enheder ?)
b = 9

Vi skal finde:

A
B
c

Som du rigtigt bemærker, kan vi bruge Tan(A) = a/b til at finde tangens til A og derefter bruge tan-1 til denne værdi og vi har da A:

Tan(A) = a/b
A = tan-1(a/b)
A = tan-1(4/9)
A = 23,96 = 24o

Vi kan bruge pythagoras' læresætning:
c2 = a2 + b2
c = √(a2 + b2)
c = √(42 + 92)
c = 9,85 (husk enhed, cm?)

Vi har nu sinus og cosinus som vi kan bruge til at finde B.
Cos(v) = hosliggende katete / hypotenusen
Sin(v) = modstående katete / hypotenusen

Cos(B) = a/c
B = Cos-1(a/c)
B = Cos-1(4/9,85)
B = 66o

Sin(B) = b/c
B = Sin-1(b/c)
B = Sin-1(9/9,85)
B = 66o

Vi kunne også finde B ved vinkelsum, idet vi kender 2 ud af de 3 vinkler i trekanten:
B = 180 - A - C
B = 180 - 24 - 90
B = 66o

A = 24o
B = 66
C = 90o
a = 4
b = 9
c = 9,85
 


Svar #9
12. oktober 2011 af Aleynaa

Rigtig gode forklaringer, mangeee tak for hjælpen allesammen;)


Skriv et svar til: cos, sin, tan osv. hjælp:)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.