Matematik

Rente pr. døgn til pr. time

12. oktober 2011 af Thetallone (Slettet) - Niveau: C-niveau

Er der nogle der kan formlen for den her type spørgsmål?

Når renten pr. døgn er 10,0% hvad er så renten pr. time?


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. oktober 2011 af SuneChr

Det ligner lidt lyssky "låne"- virksomhed.

Renten af 100 kr i 24 timer = 10 kr.

Renten af 100 kr i 1 time = 10/24 kr svarende til  100%·(10/24)/100  = 5/12 % pr. time !   (Simpel rentesregning)


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. oktober 2011 af peter lind

Det var dog nogle kolosalt høje renter.

Hvis renten på et døgn er r1 vil en kapital K fremskrevet 1 døgn være K(1+r)

Hvis en rente er r1 pr time vil en kapital fremskrevet 1 døgn være K(1+r1)24


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. oktober 2011 af peter lind

#1 Der skal også tages hensyn til renters rente


Brugbart svar (1)

Svar #4
12. oktober 2011 af SuneChr

Tilskrives renten hver time, er svaret # 2

Tilskrives renten én gang i døgnet, er svaret # 1.

# 2     1,10  =  1·(1 + r)24      ⇔      log (1 + r)  = (log 1,1)/24   Find da først (1 + r)  og derefter  r. 


Skriv et svar til: Rente pr. døgn til pr. time

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.