Matematik

HELP !

13. oktober 2011 af Px (Slettet)

bestem den løsning f(x) til differentialligningen d2y/dx2 = 8 , som opfyldes , at f ' (0) og f(1) = -15

 

uden hjælpe midler 


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. oktober 2011 af mathon

 

                         f '(x) = 8x + c1

                  f '(0) = -15 = 8·0 + c1 = c1
dvs
                       
                        f '(x) = 8x - 15    

                        f(x) = 4x2 -15x + c2

                  f (1) = -15 = 4·12 -15·1 + c2

                  -15 = 4 -15 + c2

                    c2 = -4

                        y = f(x) = 4x2 -15x - 4

 

                            


Svar #2
13. oktober 2011 af Px (Slettet)

det skal give f(x) = 4x^2+7x-26


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. oktober 2011 af mathon

så skriv lige det her rod

    "som opfyldes , at f ' (0) og f(1) = -15"                 rigtigt


Svar #4
13. oktober 2011 af Px (Slettet)

f ' (0) = 7 og f(1) = -15 ( undskyld ) 


Skriv et svar til: HELP !

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.