Fysik

opgave 2.2.4 fysikABbogen 2

14. oktober 2011 af anneknudsen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

har nogle opgaver jeg bare ikke kan finde ud af, og håber nogle herinde kan hjælpe mig :)

spørgsmåle lyder

a) Beregn antallet af nikkelatomer i 1 g nikkel. den gennemsnitlige atommasse af naturligt forekommende nikkel er 58,69 u.

b) beregn rumfanget af 1 g nikkel. du skal her anvende, at nikkels massefylde er p = 8,907 g/cm^3

c) beregn rumfanget af 1 nikkelatom. antag, at nikkelatomerne er pakket helt tæt sammen

d) antag, at nikkelatomerne er kugleformede og beren diameteren af et nikkel atom

 

 


Brugbart svar (2)

Svar #1
14. oktober 2011 af Studieguruen (Slettet)

a) Brug at 1u = 1,66·10-27kg, og divider så atommassen op i 0,001 kg.

b) Benyt V = m/ρ .

c) Tag V fra opg b) og divider med antallet af atomkerner fra opg a) .

d) Benyt at Vkugle = (4/3)·π·r3 .


Svar #2
15. oktober 2011 af anneknudsen (Slettet)

okay ved opgave b er m så bare 58,69 u? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Svaret til b) er et rumfang. Benyt formlen i #1 og indsæt m = 1g og ρ = 8,907 g/cm3 .


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. oktober 2011 af peter lind

nej. Det er 1 g


Svar #5
16. oktober 2011 af anneknudsen (Slettet)

okay super mange tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: opgave 2.2.4 fysikABbogen 2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.