Kemi

5 eller 6 mass % eddikesyre

18. oktober 2011 af bobmarley2 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Lagereddike er deklareret med et indhold på 5 eller 6 masse % eddikesyre. Inden for kemi regnes ofte i
molær koncentration (molaritet lig med mol/(l opløsning)), i molbrøk eller i molprocent. I fysisk eller teknisk
kemi anvendes undertiden størrelsen molal koncentration (molalitet lig med (mol opløst stof)/(kg
opløsningsmiddel)).  
1. Antag, at den deklarerede koncentration på 6 masse % . Omregn denne til alle de øvrige
koncentrationsmål ovenfor. Antag, som en tilnærmelse, at eddiken er så tynd, at den har samme
densitet som vand. 100% eddikesyre ved 20 °C har en densitet på 1,0545 g/m

Nogen som kan hjælpe mig igang, det ville være en stor hjælp?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. oktober 2011 af mathon

 

             c = pmasse·10-2·d/M = 0,06·(1000 g L-1) / (60,05 g mol-1) ≈ 1,00 M

             molbrøk = 1/(55,5+1) = 1/56,5

             molprocent = 1,77%

             molalitet = (1 mol) / (1 kg) = 1 mol/kg =1 m

...........

vands molaritet
                               n = (m/M) = (1000 g) / (18,02 g mol-1) = 55,5 mol


Svar #2
19. oktober 2011 af bobmarley2 (Slettet)

Tusind tak for hjælpen, men forstå ikke helt hvordan du får de tal ved molbrøk, kan du måske uddybe det lidt. 


Skriv et svar til: 5 eller 6 mass % eddikesyre

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.