Matematik

Undersøg, om l er tangentet til k.

20. oktober 2011 af Justme92 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle sammen, er der nogen der lige kan gennemskue den her? :-)

(er vedhæftet som dokument)

På forhånd tak.

 

Vedhæftet fil: Dok2.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. oktober 2011 af mathon

 

                   1)  beregn kuglens centrum og radius

                   2)  beregn centrums afstand fra linjen og sammenlign med radius

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. oktober 2011 af mathon

måske nemmere med
                                         
    skæring kræver
                                           x2 - 4x + y2 + 2y + z2 - 2z - 36 = 0
og
                                           x = -8 + 5t
                                           y = 2 + 7t
                                           z = -3 - 3t

hvoraf
                                           (-8 + 5t)2 - 4-8 + 5t + (2 + 7t)2 + 2(2 + 7t) + (-3 - 3t)2 - 2(-3 - 3t) - 36 = 0
som reduceres til
                                           83t2 + 166t +83 = 0
og
                                           t2 + 2t +1 = 0 ......osv.......
 


Svar #3
24. oktober 2011 af Justme92 (Slettet)

Undskyld, men hvad skal der stå efter:

t2 + 2t + 1 = 0?

Kan ikke rigtig komme videre.


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. oktober 2011 af mathon

                

                                  t2 + 2t + 1 = (t+1)2 = 0


Skriv et svar til: Undersøg, om l er tangentet til k.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.