Kemi

Oxidationstal for stoffer hvor de sædvandlige regler ikke gælder

20. oktober 2011 af placebo321 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg skal foreslå fornuftige OT for følgende stoffer

 

1) AlCl3

2) PCl3

3) CHCl3

 

Jeg argumenterer med elektronegativiteten for stofferne.

1)

Der er tale om en polær kovalent binding, da ΔEn = 1,0, idet En(Al) = 1,6 og En(Cl) = 3,2.

Da Cl har den største elektronegativitet vil det tiltrække elektronen i bindingen. Der er således tale om en tænkt overførsel af elektroner til Cl (Forslag til bedre formuleringer modtages gerne!). Cl bliver negativt ladet, altså har det OT(Cl) = -1. Da OT for hele forbindelsen er nul må OT(Al) = 3

2)

Da Cl har størst elektronegativtet får det OT(Cl) = -1. Da OT for hele forbindelsen er nul, bliver OT(P) = 3.

3)

H vil i denne forbindelse have OT +1 pga elektronegativiteten. Cl har igen OT(Cl) = -1. Da den samlede ladning skal være nul, må OT(C) = +2

 

Er det korrekt?


Skriv et svar til: Oxidationstal for stoffer hvor de sædvandlige regler ikke gælder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.