Fysik

Bevægelse og arbejde

21. oktober 2011 af smilende (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej,

 

Jeg har lidt svært ved denne opgave:

 

Et lod med massen m = 0.250 kg holdes af en person i hvile i en snor med længden
L = 1.25 m. Loddet holdes over jordoverfladen. Der etableres nu en rotation uden at
loddet på noget tidspunkt kommer i kontakt med jordoverfladen. Kuglen udfører
herefter en jævn cirkelbevægelse i vandret plan. Snorens vinkel med lodret kaldes for
θ , og den har værdien 80o. Ved etableringen af den jævne cirkelbevægelse hæves
loddet stykket H = 1.90 m.
a) Beregn snorkraftens størrelse samt fart for den omtalte, jævne
cirkelbevægelse.
b) Beregn størrelsen af det arbejde, som snorkraften har udført på loddet i
forbindelse med etableringen af den jævne cirkelbevægelse.

 

i a) vil jeg bruge Newtons 2. lov til at beregne snorkraften  og arad= v^2/r til farten.

 

Mvh. Maria


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. oktober 2011 af CHR03 (Slettet)

Her er en skitse af det

 


Svar #2
21. oktober 2011 af smilende (Slettet)

Det er ikke den rigtige skitse. Det er en mand der svinger et lod i en snor i en jævn cirkelbevægelse


Skriv et svar til: Bevægelse og arbejde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.