Matematik

Svingninger med fokus på Phi.

22. oktober 2011 af kvantegeometri (Slettet) - Niveau: A-niveau

f(x)=2sin(2x+phi)+1

jeg kender et skæringspunkt med x-aksen (pi/6, 0)

 

Find Phi....

Hvordan gør jeg det?

Mange tak på forhånd. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

Så vides det jo, at

2·sin(π/3 + φ) + 1 = 0

Løs ligningen i φ .


Svar #2
22. oktober 2011 af kvantegeometri (Slettet)

Resultatet skal give -pi/2.

Har prøvet at løse den sådan men det giver 3pi/2 eller 5pi/6...Sååå det er en åbenbart en forkert måde. 

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Man får så videre

sin(π/3 + φ) = -1/2 ,

hvoraf

π/3 + φ = -π/6    eller    π/3 + φ = π - (-π/6) = 7π/6 , hvorfor

φ = -π/6 -π/3 = -3π/6 = -π/2   eller φ = 7π/6 - π/3 = 5π/6 .

Bemærk, at  3π/2 ≡ -π/2 (mod 2π) , så dit eget resultat er jo helt korrekt.


Skriv et svar til: Svingninger med fokus på Phi.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.