Matematik

Beregn sidelængden

22. oktober 2011 af S95 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

En pyramides grundflade areal er kvadratisk.

Beregn grundflades sidelængde, når pyramidens højde er 24 meter og rumfanget er 2592m3  .

Hjælp? :O :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. oktober 2011 af mathon

når siden i den kvadratiske grundflade
er x
                  har du
                                   (1/3) · h · x2 = V

                                   (1/3) · (24 m) · x2 = (2592 m3)  og  x>0 ........osv........

 

                            

 


Svar #2
22. oktober 2011 af S95 (Slettet)

Hvorfor en 1/3 ? :D

Jeg forstår det ikke helt? ..

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. oktober 2011 af mathon


              ...se i din formelsamling


Svar #4
22. oktober 2011 af S95 (Slettet)

Der står ikke hvordan man regner det ud! ? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. oktober 2011 af mathon

                                 
 

                                   (1/3) · (24 m) · x2 = (2592 m3)  og  x>0

                                   (8 m) · x2 = (2592 m3

                                    x2 = (324 m2)

                                    x = √(324 m2) = 18 m

siden i den kvadratiske grundflade er 18 m

 

                            

 


Svar #6
22. oktober 2011 af S95 (Slettet)

Nårrh, det er fordi en 1/3 * 24 = 8

 

Tak for hjælpen? :D


Brugbart svar (0)

Svar #7
22. oktober 2011 af 123434 (Slettet)

Prøv så at goggle formelsamling matematik.Så skal du nok finde den man bruger i 7- 9.klasse

Du har fået nogle værdier oplyst.24m og 2592m^3

Husk brug altid de værdier du får oplyst.

2592m^3=1/3*24m*x^2

2592m^3=8m*x^2

2592m^3/8m= x^2

324m=x^2

Rod324m=x^2

x=18m

Jeg vil blive glad, hvis der var nogen, der kunne give noget respons på mine mellemregninger.


Brugbart svar (0)

Svar #8
22. oktober 2011 af 123434 (Slettet)

5#Undskyld så ikke du skrev.


Brugbart svar (1)

Svar #9
22. oktober 2011 af AskTheAfghan

#7

Lille rettelser til dine mellemregninger;

4. linje       324m^2=x^2

5. linje       Rod(324m^2) = Rod(x^2)

... men dine mellemregninger ser ellers fornuftige ud.


Brugbart svar (0)

Svar #10
22. oktober 2011 af 123434 (Slettet)

Tak


Skriv et svar til: Beregn sidelængden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.